TSMC, kısa mühlet evvel yüksek performanslı bilgi süreç (HPC) mamüllerinin güçlü iş yükleri için uyarlanmış N4X süreç teknolojisini tanıttı. N4X teknolojisi, 5 nanometre ailesinde sonuncu performansı ve azamî saat frekanslarını temsil eden, TSMC‘nin HPC odaklı birinci tahlili oldu. Dikkat çeken “X” simgesi ise süratle gelişen teknolojinin bilhassa HPC eserleri için kullanıldığını gösteriyor.
TSMC İş Geliştirme kıdemli lider yardımcısı Dr. Kevin Zhang yeni üretim tekniğiyle ilgili şunları söylemiş oldu:
“HPC artık TSMC’nin en süratli büyüyen iş segmenti ve çok performanslı yarı iletken teknolojilerimizin ‘X’ serisinde birinci olan N4X’i tanıtmaktan gurur duyuyoruz. HPC sınıfının talepleri sınırsız ve TSMC, sadece ‘X’ yarı iletken teknolojilerimizi kesin performansı ortaya çıkarmak için uyarlamakla kalmadı, beraberinde en düzgün HPC platformunu sunmak için bunu üç boyutluFabric gelişmiş paketleme teknolojilerimizle birleştirdi.”
5nm üretim teknolojilerindeki tecrübelerinden yararlanan TSMC, N4X ve yüksek performanslı bilgi süreç eserleri için ülkü özelliklerle teknolojisini daha da geliştirdi. İşte yeni yarı iletken teknolojisinin bilgileri:
TSMC İş Geliştirme kıdemli lider yardımcısı Dr. Kevin Zhang yeni üretim tekniğiyle ilgili şunları söylemiş oldu:
“HPC artık TSMC’nin en süratli büyüyen iş segmenti ve çok performanslı yarı iletken teknolojilerimizin ‘X’ serisinde birinci olan N4X’i tanıtmaktan gurur duyuyoruz. HPC sınıfının talepleri sınırsız ve TSMC, sadece ‘X’ yarı iletken teknolojilerimizi kesin performansı ortaya çıkarmak için uyarlamakla kalmadı, beraberinde en düzgün HPC platformunu sunmak için bunu üç boyutluFabric gelişmiş paketleme teknolojilerimizle birleştirdi.”
5nm üretim teknolojilerindeki tecrübelerinden yararlanan TSMC, N4X ve yüksek performanslı bilgi süreç eserleri için ülkü özelliklerle teknolojisini daha da geliştirdi. İşte yeni yarı iletken teknolojisinin bilgileri:
- Yüksek şoför akımı ve azamî frekans için optimize edilmiş aygıt tasarımı ve yapıları.
- Yüksek performanslı dizaynlar için art uç metal yığın optimizasyonu.
- Çok performans yükleri altında sağlam güç dağıtımı için muhteşem yüksek yoğunluklu metal-yalıtkan-metal kapasitörler.
- Bu HPC özellikleri, N4X’in N5’e nazaran %15’e kadar yahut 1,2 voltta daha da süratli olan N4P’ye göre %4’e kadar bir performans artışı sunmasını sağlayacak.
- N4X, 1,2 voltun üstündeki şoför voltajlarına ulaşabilir ve ek performans sağlayabilir. Müşteriler ayrıyeten N4X mamüllerinin geliştirilmesini hızlandırmak için N5 sürecinin ortak tasarım kurallarından yararlanabilirler.
- TSMC, N4X’in 2023’ün birinci yarısında risk üretimine girmesini bekliyor.