Texas Instruments, Dört Yeni Çip Üretim Tesisi Kurmayı Planlıyor

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Texas Instruments, dünya çapında artan yarı iletken talebini karşılamak için Teksas, Sherman’da 300 mm’lik silikon plaka (wafer) üretim tesisleri kuracağını duyurdu. Birinci iki tesisin inşaatı 2022’de başlayacak ve vakit ortasında toplam dört tesis kurulması planlanıyor.

Texas Instruments’ın yeni tesisleri biroldukça iş fırsatı yaratacak ve 300 mm’lik gofret (wafer) üretimini artırarak şirketin ABD’deki çip üretim operasyonlarını genişletecek. Texas Instruments, dört tesisi inşa etmeyi tamamladığında 3.000 istihdam sağlayacak ve toplam yatırım 30 milyar dolara ulaşacak.

Bildiğiniz üzere dünya çapında yarı iletken talebi artmaya devam ediyor. Kıtlık niçiniyle teknoloji ve otomotiv sanayisi derinden etkileniyor. Yeni dökümhaneleri inşası ise dünya çapında artan yarı iletken talebine bir karşılık olarak geliyor. Maalesef birinci fabrikalar 2025’te faal olacak, bu niçinle mevcut krize bir yarar sağlamayacak. Lakin bir daha de yarı iletken sanayisinin gelecekte emsal durumlar yaşaması önlenebilir.

Yarı iletken üreticisi, yakın vakitte Micron’un Utah, Lehi’deki eski üç boyutlu XPoint fabrikasını (LFAB) 900 milyon dolara satın almıştı. Bu noktada tesisin 2023’ün başlarında üretime başlaması bekleniyor.

Texas Instruments’ın yanı sıra Samsung, Teksas’ta 17 milyar dolarlık bir yarı iletken üretim tesisi kurmayı planlıyor ve burada 5nm wafer üretimi hedefleniyor.