SUNNY, Viomi ile İşbirliğine Gitti

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Türkiye’nin en büyük üç elektronik üreticisinden biri olan, beraberinde alanında en kuvvetli üçüncü ihracatçı durumunda bulunan Sunny Elektronik, 2022 yılına sayılı günler kala kıymetli bir işbirliğine imza attı. Yüzde yüz yerli sermaye ve üretim gücüyle 42 yıldır en yeni teknolojileri erişilebilir hale dönüştüren marka, Reddot, Good Design, IF üzere epeyce sayıda milletlerarası tasarım mükafatı sahibi Viomi [email protected] ile aşikâr eser kümelerinde güçlerini birleştirdiğini duyurdu.

Sunny Elektronik İdare Heyeti Lideri Adem Atmaca, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Türkiye’nin en büyük 3 elektronik üreticisinden biri olarak, 110.000 metrekare kapalı alanda teknolojik çağdaş altyapımız ve 1500’den çok çalışanımızla üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz eserleri Türkiye’ye ve dünyaya dağıtıyor, ödüllü hizmet ağımızla her vakit müşterilerimizin yanında oluyoruz. Yeni eserler ve yeni pazarlar ile küresel pazarlarda sağladığımız istikrarlı büyümemizi, eser gamımıza robot süpürge üzere biroldukça yenilikçi eser ekleyerek sürdürmeyi planlıyoruz. Çin’in önder teknoloji firmalarından biri olan Viomi ile kurduğumuz stratejik iştirak muahedesi, Viomi Akıllı Robot Süpürgelerin eser geliştirme, montaj, üretim, satış-dağıtım alanlarında Sunny’i yetkili kılıyor. Kelam konusu işbirliğinin yerli üretime ve ihracata da büyük katkılar sağlanmasını bekliyoruz.”

2022 yılının birinci çeyreğinde Viomi Akıllı Robot Süpürgelerinin tüketici ile buluşacağını, evvel iç piyasada daha sonra Avrupa pazarında satışa sunacaklarını da kelamlarına ekledi.

Alpha 2 Pro, V5, V5 Pro ismi altında piyasaya sürülecek birinci eserler hakkında da bilgi veren Adem Atmaca şunları kaydetti: “Nesnelerin İnterneti ile konutlarda eşsiz bir ekosistem yaratan Viomi [email protected]’un Alpha 2 Pro, V5 ve V5 Pro Modellerinin üretimi ve V2 Pro’nun pazarlama ve lojistiği birinci kere Türkiye’de Sunny tarafınca yapılacak. Yüksek emiş gücü ve lidar sensör yapısıyla benzerlerinden daha üstün özelliklere sahip olan Alpha 2 Pro, 4000 PA emiş gücü ve 5200 mAh batarya kapasitesiyle bilhassa büyük konut sahibi olan teknoloji severleri keyifli edecek. Lidar sensör teknolojisi ile pürüzlerden kaçınma özelliğine sahip olan Alpha 2 Pro, halı algılama özelliği ve otomatik toz boşaltma ünitesiyle de bir ay boyunca eller hür paklığın rahatlığını yaşatacak. Farklı emiş gücü ve batarya güçlerine sahip olan Viomi Akıllı Robot Süpürgeler, her muhtaçlığa ve her bütçeye hitap edecek. Mi Home uygulaması yardımıyla akıllı telefonla internetin olduğu her yerden denetim edilebilen Viomi Akıllı Süpürgeler, LDS Akıllı Navigasyon ve AI Algoritma özellikleriyle konutunuzun haritasını eksiksiz çıkartarak, size istediğiniz üzere bir paklık programı yapmanızı sağlayacak. Google ve Alexa uygulamaları yardımıyla sesli komut ile de çalışabilen Viomi Akıllı Süpürgeler 2022 yılının en vazgeçilmez eseri olacak.”

Adem Atmaca, konuşmasında Sunny’nin üretim tesisine ve alt yapısına da değindi. 110 bin metrekare kapalı alan üzerine şurası çağdaş tesiste dünyanın gereksinimine yönelik akıllı tahliller geliştirdiklerini lisana getiren Adem Atmaca, Türkiye’nin başarılı zihinlerinden oluşan 1500’ü aşkın üretim ordusuyla 2022’ye hayli daha kuvvetli gireceklerini, 2023 amaçlarının ise dünyanın Türkiye merkezli teknoloji partneri olmak olduğunu söz etti.

Üretimlerinin yüzde %35’ini Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ettiklerini söyleyen Adem Atmaca, “Avrupa ve Amerika pazarını son derece önemsiyoruz. birebir vakitte gelişmekte olan ülkeler kıymetli fırsatlar barındırıyor. 2022 yılında ana pazarlarımızın yanı sıra gaye pazarımız durumunda bulunan Almanya, Fransa ve İspanya’da daha fazla etkin olmak istiyoruz. Akıllı, hayatı kolaylaştıran, kaliteli eserlerimize her insanın erişebilmesi bizler için kıymetli. ‘Herkes için âlâ yaşam’, vizyonumuzun temelini oluşturuyor. Bu niçinle fiyat siyasetimiz karlılıktan fazlaca erişilebilirlik üzerine heyeti. Yalnızca Türkiye için değil bütün dünya için erişilebilir tahlil ortağı olmak istiyoruz. Şu ana kadar bunu muvaffakiyet ile gerçekleştirdik, yeni işbirliğimiz ve eser çalışmalarımızla bunu bir adım daha ileri taşımanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Eserlerini dünyanın bir epey ülkesine ulaştırarak Türkiye’nin dünyadaki vitrinine kalıcı kıymetler kazandırdıklarını söyleyen Adem Atmaca, konuşmasına şu biçimde devam etti: “Ödüllü müşteri hizmetlerimizle tüketici memnuniyetimizi her geçen gün üste taşıyoruz. Geliştirdiğimiz yenilikçi eserlerle iç piyasada ve global pazarda sağladığımız istikrarlı büyümemizi, eser gamımıza ekleyeceğimiz yeni eserlerimizle destekleyeceğiz. 2022 yılında epey daha fazla konuşulacağız.”

Pandeminin elektronik alet tercihine tesirini de değinen Adem Atmaca, “Ev içi kullanımda konfor ve güvenlik fazlaca daha ön plana çıktı. Konutta geçirilen vakit ve konutların büyük oranda ev-ofise dönüşmesi de satışlara önemli biçimde yansıdı. Sunny olarak e-ticaretimiz 2020 – 2021 periyodunda yüzde arttı. En epey tercih edilen eserlerimiz ‘Ultra HD 4K Smart TV’ler, Frameless TV’ler, Cyclone Süpürge ve Türk Kahve Makinesi’ oldu” dedi. E-ticaret tarafına yaptıkları yeni yatırımların büyüklüğünü 10 milyon TL olarak açıklayan Adem Atmaca, önümüzdeki iki yıl ortasında e-ticaretin ciro ortasındaki hissesinin yüzde 20’ye çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Adem Atmaca, Sunny Elektronik mamüllerine Amazon, Alibaba üzere memleketler arası platformlar üzerinden erişmenin de mümkün olduğunu söylemiş oldu.