Samsung, Yonga fiyatlarını %20 Oranında Arttırmayı Planlıyor

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Güney Koreli Samsung Group’un yarı iletken üretim kısmı Samsung Foundry, dünyanın en kıymetli yarı iletken şirketleri içinde yer alıyor. The Elec’in yeni raporu ise Samsung’un çip meblağlarında artış yapacağını öne sürüyor.

Samsung, dünya çapında 7nm ve 5nm üzere gelişmiş süreçlerde üretim yapan iki büyük yonga üreticisinden birisi. Öbür yarı iletken devi ise kestirim edebileceğiniz Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). TSMC, bu yılın dördüncü çeyreğinden itibaren çip meblağlarını artıracağını açıklamıştı. Görünüşe nazaran misal bir atak Koreli devden gelecek.

The Elec’e göre Samsung ve bir öbür Koreli dökümhane olan Key Foundry, müşterilerini yaklaşan çip fiyatı artışı hakkında bilgilendirdi. Bu artışın %15 ila %20 içinde değişmesi bekleniyor ve oran müşterilerin talep ettiği yonga üretim teknolojilerine, sipariş hacimlerine ve yonga üreticileriyle yaptıkları mukavelelerin müddetine bağlı olacak.

Buna ek olarak, çeşitli kaynaklar fiyat artışının dört ila beş ay ortasında geçerli olmaya başlayacağını ve artışın en erken Aralık ayında yaşanacağını söylüyor. Yonga üreticileri, önümüzdeki senelerda kesimde kıymetli sermaye harcamaları yapacaklarını belirtti.

TSMC, tesislerine önümüzdeki üç yıl ortasında 100 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını deklare etti. Samsung Group ise önümüzdeki üç yıl için yarı iletken, telekomünikasyon ve biyoinformatik dalı için 205 milyar dolarlık bir yatırım paketi deklare etti. ABD’li yonga üreticisi Intel Corporation, kontratlı çip üretme alanına girmeye hazırlanıyor. Ayrıyeten Intel’in Arizona, Ocotillo’daki yeni çip üretim tesislerine de milyarlarca dolar yatırım yapma planları var.