Samsung ve Apple, OLED iPad Projelerini İptal Etti

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Gelecek yıl piyasaya sürülecek OLED iPad hakkında birfazlaca söylenti bulunmaktaydı. Apple’ın tablet için OLED panelinde Samsung ile bir arada çalıştığı belirtilmişti. Samsung’un OLED ekranların baskın tedarikçisi olması niçiniyle bu durum pek de şaşırtan değil. Lakin görünen o ki planda bir değişiklik var. Son raporlar, Apple ve Samsung’un şimdilik bu projeden vazgeçtiğini gösteriyor. Bu durum, muhtemelen gelecek yıl bir OLED iPad bakılırsameyeceğimiz manasına geliyor.

Apple’ın, 2022’de OLED ekranlı birinci iPad’ini piyasaya süreceği bildirilmişti. Tablet, Samsung tarafınca sağlanan 10.86 inçlik bir panele sahip olacaktı. Bu tablet, söylentilere nazaran mevcut iPad Air’in halefi olarak piyasaya sürülecekti. Bunun yanı sıra, 2023 yılında Apple’ın 11 inç ve 12.9 inç OLED iPad Pro modellerini de piyasaya sürmesi bekleniyordu.

Apple iPad Pro 2021

Güney Kore’den gelen son raporlar, 10.86 inçlik OLED ekran projesinin Samsung ve Apple tarafınca iptal edildiğini gösteriyor. İptalin sebebi ile ilgili kimi kesitler muahedenin kâr sorunu barındırdığını argüman ediyor. Kimi kesitler ise iptal sonucunın OLED panelinin tek yığın yapısı ile ilgili olabileceğini belirtiyor. Fakat resmi bir açıklama çabucak hemen bulunmuyor. Tek yığın OLED panel yapısı şu anda en yaygın biçimde kullanılan yapı. Apple ise iki yığın tandem yapısını talep etmekte. İki yığın yapısı, parlaklıkta 2 kat ve panel ömründe 4 kat artış sağlıyor. Fakat Samsung Display, Apple’ın talebine karşın tek yığın yapısını ticarileştirerek bu talebe cevap vermiyor.

Apple’ın bu durumda iki yığın OLED üreten LG Display ile işbirliği yapması beklenebilir. Fakat LG Display’in üretim kapasitesi sonlu. Bu niçinle Apple’ın yeni bir iPad için gereksinim duyacağı sayıları üretemeyebilir. Bu stil tedarik problemleri niçiniyle OLED iPad’in ne olacağı çabucak hemen belirsizliğini koruyor.