Samsung Internet 15 Beta Piyasaya Sürüldü

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Samsung Internet, insanların nitekim tercih ettiği, Samsung tarafınca oluşturulan ve Google uygulamalarının yerine geçen birkaç uygulamadan biri. Tarayıcının süratli Chromium motoru ve özelleştirilebilir arayüzü, Samsung’a ilişkin olmayan aygıtlarda bile onu tanınan bir seçim haline getiriyor. Samsung da popülaritesi artan uygulama için güncellemeler sunmaya devam ediyor. Şirket, Samsung Internet 15 için bir beta sürümünü kullanıcılara sunuyor.

Yeni sürüm Chromium 90’a dayanmakta. Güncelleme, Chromium 87 tabanından ufak değişiklikler sunuyor. Bu da tarayıcının yeni web API’lerini desteklediği ve CSS Overflow ile Declarative Shadow DOM özelliklerini barındırdığı manasına geliyor. Tarayıcı ayrıyeten, birtakım parmak izi alma biçimlerini önlemeyi amaçlayan yeni bir “gelişmiş izleme tedbire teknolojisine” sahip.


Samsung Internet 15 artık Samsung’un saklı modu etkinleştirildiğinde, etkinleştirmeyi hatırlıyor ve uygulama bir daha açıldıktan daha sonra bâtın mod kapatılana kadar modda faal bir biçimde kalıyor. Samsung ayrıyeten, tarayıcıyı adres çubuğu seçiliyken açan yeni bir arama widget’ı da eklemiş. Bu widget’ın, Chrome’un sunduğu widget ile şimdi birebir olduğunu belirtmekte yarar var. Tarayıcının yeni sürümü, Galaxy telefonları ve tabletleri içinde sayfa pozisyonu senkronizasyonu ekleyen, beta testine giren son büyük güncelleme olan samsung Internet v14.2’den iki ay daha sonra gelecek. Güncelleme ayrıyeten, ekran kalemi hareketlerini kullanarak sayfada gezinmeye müsaade veren S-Pen hava hareketlerini de eklemiş.

Son olarak güncellemeyi Play Store’dan beta sürümünü indirerek deneyebileceğinizi belirtelim.