RTX 3050, 8 GB ve 4 GB Bellekli İki Modelle Gelebilir

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
NVIDIA’nın uygun bütçeli oyunseverlere hitap eden RTX 3050 ekran kartı merakla bekleniyor ve 4 Ocak’ta resmi bir tanıtım bekliyoruz. Yeni sızıntılara nazaran yeşil ekip masaüstü GeForce RTX 3050’nin bir değil, iki çeşidi üzerinde çalışmalar yürütüyor.

RTX 3050 masaüstünün aşağıdaki üzere iki yapılandırmayla bir arada piyasaya sürüleceği söyleniyor:

• 2560 CUDA çekirdekli GA106-150 GPU ve 8 GB bellek
  • 2304 CUDA çekirdekli GA106-140 GPU ve 4 GB bellek
Daha evvel kartın 3072 CUDA çekirdeğiyle geleceği söyleniyordu lakin sızıntılar doğruysa giriş düzeyinde işler büsbütün değişecek. Bu noktada masaüstü RTX 3050’nin niye GA106 GPU kalıbı kullandığı merak konusu ve daha alt katman GA107 aslına bakarsanız neredeyse birebir teknik özellikleri (2560 çekirdeğe kadar, 128 bit bellek veriyolu) sunabiliyor.

Bunun sebebi, NVIDIA’nın gelecekte daha fazla çekirdekle bir arada tıpkı GPU’ya sahip RTX 3050 Ti sürümünü piyasaya sürme planları olabilir. Yeşil takım, üç modele kadar birebir GPU’yu kullanarak hem kendisi hem üretim ortakları için maliyetleri aşağı çekmeyi düşünüyor olmalı.

4 Ocak’ta beklediğimiz kartın 27 Ocak tarihinden itibaren perakende satışa çıkmasını bekliyoruz. Yani CES 2022’de RTX 3090 Ti ve birtakım RTX 30 taşınabilir sürümlerle birlikte resmi bir tanıtım olacak. bahsetmiş olduğumiz tarihlerin hem 8 GB tıpkı vakitte 4 GB modeller için geçerli olup olmadığını bilmiyoruz.