Raspberry Pi 4 Üzerinde Windows 11 Çalıştırıldı

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Raspberry Pi 4 ile Microsoft’un yakında çıkacak olan Windows 11 işletim sisteminin çalıştırabileceği keşfedildi. Raspberry Pi ekseriyetle Linux işletim sistemi ile ilişkilendiriliyor ve öteki daha süratli işletim sistemlerinin grafik yoğunluğu ile başa çıkmakta sorun yaşayabiliyor. Resmi olarak, aygıtlarında daha yeni Windows işletim sistemleri çalıştırmak isteyen Pi kullanıcıları, Windows 10 IoT Core ile sonlandırılmış durumda. Bu, Windows 10’un kırpılmış bir sürümü. Tom’s Hardware ile YouTube kanalı leepsvideo, Windows 11 Insider Önizleme sürümünü bir Raspberry Pi 4’e muvaffakiyetle yüklemiş durumda.

Raspberry Pi 4’ün 64-bit Broadcom BCM2711B0 4 çekirdekli, 4 iş parçacıklı A72 işlemcisi (ARMv8-A) 1.5 GHz azamî frekansa çıkabiliyor. Windows 11 uyumluluk bilgileri, başlangıca nazaran birtakım düzenlemeler gördü. Öte yandan, en az ihtiyaçlar hala TPM 2.0 çipi yahut fTPM gerektiriyor.

Windows 11’i bir Raspberry Pi 4’te çalıştırmak için sistem ihtiyaçları çok hudutta. Bundan dolayı da YouTube görüntüleri sadece 480p’de çalışıyor üzere görünüyor. bir daha de yeni sürümün en azında Windows 10’u çalıştırmaya yönelik geçmişte yapılan tüm teşebbüslerden daha uygun çalıştığı söyleniyor.

Son Windows 11 yapısının Pi’ye uygun olup olmayacağını ise vakit gösterecek. Günümüz ile Windows 11 çıkış tarihi içinde epey şeyin değişebileceğini unutmamak gerekiyor.