MÜSİAD Genel Lideri Kaan: Türkiye üretim merkezi olacak

PembePembe

New member
Müstakil Endüstrici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Lideri Abdurrahman Kaan, Türkiye’nin yakın gelecekte üretim merkezi olacağını belirterek, “Onun için ülke olarak biraz daha çaba etmemiz gerekiyor. Bunun semeresini de epeyce yakın vakitte 2023’e gerçek giderken, Türkiye’nin gerçekleştireceğini söylemek istiyorum.” dedi.

Derneğin Karabük Şubesi 4. Olağan Genel Heyeti’ne katılmak için kente gelen Kaan, AA muhabirine, Türkiye’nin son 12 ayda 200 milyar doların üzerinde ihracat sayısına ulaştığını anımsattı.

Türkiye’de endüstride çarkların epeyce güzel döndüğünü vurgulayan Kaan, “Sanayide epey önemli kapasite ve yatırımın olduğu bir devirdeyiz. Bu durum işsizlik sayılarına da yansıdı. Yaklaşık 2,5 puana yakın düşüş var. Bunun sürdürülebilir olması, ihracatımızın ulusal amaçlarımıza ulaşabilmesi için daha fazla yatırım ortamına yönelik çalışmaların devam etmesi gerekiyor.” dedi.

“Türkiye’nin geleceği parlak”

Kaan, endüstrinin, üretim yapan bölümün, hatta hizmet bölümünün bile nitelikli eleman ve personel gereksinimi olduğunu tabir ederek, şunları kaydetti:

“Özellikle iş dünyası olarak genç kardeşlerimizi bekliyoruz. Burada bir ölçü endüstricinin de yanında olmaları gerektiğini tabir etmek istiyorum. Türkiye’nin geleceği parlak. Türkiye yakın gelecekte, yakında üretim trendinde bir üretim merkezi olacak. Onun için ülke olarak biraz daha uğraş etmemiz gerekiyor. Bunun semeresini de epey yakın vakitte 2023’e yanlışsız giderken Türkiye’nin gerçekleştireceğini söylemek istiyorum.”

Türkiye’nin birinci çeyrek büyüme sayılarının yüzde 7 civarında gerçekleştiğini anımsatan Kaan, “İkinci çeyrekte yaklaşık yüzde 15’in üstünde bir sayı bekliyoruz. Yüzde 17’ler üzere bekliyoruz. 2021 Yeni İktisat Programında (YEP) yüzde 5,8 olarak açıklanmıştı. Bu sayının yüzde 7’lerin üstüne çıkacağını, bu iki çeyrek göstergesiyle de buradan söyleyebiliriz.” biçiminde konuştu.