Muayene edenlerin bunu kontrol etmesi gerekiyor.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod

Her arabada bir ilk yardım çantası zorunludur. Eksik ise ana denetimde bile rol oynayabilir. Bunu not etmelisin.

Arabaya yerleştirildikten sonra ilk yardım çantası hızla unutulur. İhtiyacınız olan yerde kaza olmaması iyidir. Bununla birlikte, sürücüler ekipmanlarının eksiksiz olup olmadığına dikkat etmelidir. En geç ana muayene sırasında ilk yardım çantası teste tabi tutulur.

İlk yardım çantası tamamlandıktan sonra süresiz olarak mı dayanır?

hayır Kutunun üzerinde TÜV derneğine göre bandaj veya kompres gibi şeyler için geçerli olan bir son kullanma tarihi vardır. Bunların hepsi ayrı ayrı işaretlenmiştir.

TÜV araç teknolojisi uzmanı Frank Schneider, “Makas ve diğer öğelerin son kullanma tarihi yoktur, bu nedenle ilk yardım setinin tamamını atmadan önce, son kullanma tarihi geçmiş bileşenleri tek tek değiştirebilirsiniz” diyor.

Genel muayenede ilk yardım çantası mutlaka kontrol ediliyor mu?

Zorunlu denetim, ilk yardım çantasının gemide olup olmadığını ve içeriğinin normlara uygun olup olmadığını kontrol eden müfettişleri içerir. Test kuruluşu Dekra’ya göre kondisyon yani son kullanma tarihi ek muayene olarak da kontrol edilebiliyor.

İlk yardım çantası eksik, kusurlu veya eksikse, bu “küçük kusur” olarak rapor edilecektir. Tarihi geçmişse, bu yalnızca test raporunda bir not olarak görünür, diye açıklıyor Dekra. Yapışkanlı bandajlar, kompresler, makaslar ve tek kullanımlık eldivenler gibi bir dizi şey var (başka neler olduğunu buradan okuyun).

İlk yardım çantası olduğu için rozeti alamaz mıyım?

Frank Schneider, “Kusur küçükse, çıkartma düzenlenir” diyor, “kusuru gidermek mal sahibinin sorumluluğundadır.” Bu, yenilenen ilk yardım çantası ile tekrar sınav merkezine gitmeniz gerekmediği anlamına gelir. Bu, sözde “önemli kusur” ile arasındaki farktır – bu, çıkartmanın verilebilmesi için önce giderilmelidir.

Ancak Dekra’ya göre küçük kusurların bir ay içinde giderilmesi gerekiyor. Bunun ilk yardım çantası açısından olup olmadığı trafik kontrolünde ortaya çıkabilir. ADAC şunu belirtiyor: Yanınızda bir ilk yardım çantası yoksa, arabanızla trafik kontrolünde 10 avroya kadar para cezası alma riskiniz var.

Kutu alırken nelere dikkat edilmeli?

TÜV’e göre, bir ilk yardım çantası alırken hata yapamazsınız. Çünkü içeriğin DIN standardı 13164’e uygun olması gerekir. Schneider, “İçerdiği tıbbi ürünlerin kalitesi de ilgili normlar ve standartlarla güvence altına alınmıştır” diyor.

Bu arada, ilk yardım çantasındaki ağız ve burun koruması da Şubat 2023’ten beri zorunludur: Yeni satın alınan tüm kitlerde iki maske bulunmalıdır. Güçlendirmek zorunda değilsiniz, ama kesinlikle zarar veremez.