Microsoft, Windows 11 PC Health Check Uygulamasını Güncelledi

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Microsoft, iki gün evvel Windows 11’i resmen duyurduktan daha sonra, işletim sisteminin resmi sürümünü yayınlamadan evvel, sistemin Windows 11 ile uyumluluğunu denetim etmek için kullanılan bir uyumluluk denetleme aracı geliştirmişti. Geliştirilen araç, sistemlerin Windows 11 ile uyumlu yahut uyumsuz olduğunu bildiriyor. Fakat araç, sistem şayet uyumsuz olarak belirlendiyse, bu uyumsuzluğun sebebinin ne olduğunu kullanıcılara göstermiyordu. Bu durum, kullanıcıların da reaksiyonunu çekince, Microsoft Endpoint Manager ve Windows Commercial PM Lider Yardımcısı Steve Dispensa, kendi resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki birkaç hafta ortasında PC Health Check uygulamasını güzelleştireceğiz. Birinci güncellemenin yarın çıkacağını umuyorum” diyordu.

Dispensa’nın söylemiş olduği üzere, PC Health Check uygulaması, reaksiyonlara karşılık verebilmek ismine güncellendi. Dün kullanıma sunulan güncellemeye göre uygulama artık, sistemin Windows 11 sürümüne niçinm güncellenemeyeceğine dair daha detaylı bildiriler içeriyor. Bu bildiriler içinde TPM eksikliği, inançlı önyüklemenin kapatılması, yetersiz disk alanı yahut desteklenmeyen bir işlemcinin varlığı üzere sebepler yer alıyor.

Microsoft’un yayınladığı yeni güncelleme ile uygulama, kullanıcılara daha detaylı ayrıntıları sunuyor. Bu da kullanıcıların, sorunu tespit etmelerine yardımcı oluyor. bu biçimdelikle kullanıcılar, sistemlerini yeni Windows sürümüne yükseltebilmek için gerekli olan ihtiyaçları öğrenerek, bu doğrultuda hareket edebilecekler. Öte yandan, Dispensa’nın da açıklamalarından hareketle, PC Health Check uygulamasının kapsamının, önümüzdeki günlerde daha da genişleyeceğini söylemek de mümkün.

Son olarak yeni güncellemenin, uygulamaya halihazırda sahip olan kullanıcılarda, otomatik olarak yükleneceğini belirtelim.