macOS Monterey Çıkış Tarihi Aşikâr Oldu

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Apple tarafınca AirPods 3 ve yeni jenerasyon MacBook Pro ailesinin tanıtıldığı Unleashed aktifliği daha sonrasında macOS Monterey işletim sisteminin çıkış tarihi konusunda da açıklama geldi. Buna göre, aylardır beta evresinde olan macOS Monterey, 25 Ekim tarihinde kullanıcılar ile buluşacak. Bu süreçte Apple; Safari, Mac için Kısayollar, Üniversal Denetim ve fazlaca daha fazlası üzere işletim sisteminin birkaç kısmını büsbütün yeniledi.

Esas yeni özelliklerden biri de birinci vakit içinderda 2018 yılında iOS 12’de ortaya çıkan Kısayollar dayanağı. Kısayollar, Automator yahut AppleScript’in yerini çabucak almıyor fakat büyük olasılıkla Mac’lerde karmaşık nazaranvleri otomatikleştirmenin en yeterli yolu olacak. Öbür kıymetli özellikler içinde, birden çok Mac yahut iPad’i sıkıntısız bir biçimde denetim etmek için bir Mac klavyesini ve track pad’i kullanmanıza müsaade veren Kozmik Denetim ve Rahatsız Etmeyin özelliğine daha fazla detay ekleyen bir Odak modu bulunuyor.

Monterey, hem Intel tıpkı vakitte Apple Silicon Mac’lerde çalışacak. Öte yandan, şu anda macOS Big Sur’u destekleyen her modelde çalışmayacak. İşletim sistemi, kimi 2013 ve 2014 model Intel Mac’in yanı sıra 2015’ten itibaren 12 inç MacBook’un birinci bir dahalemesi için takviye vermiyor.

Bu ortada tıpkı tarihte SharePlay özelliğini faal edecek olan iOS 15.1 ve iPadOS 15.1 taşınabilir işletim sistemlerinin de çıkış yapacağını da belirtelim.

macOS Monterey Dayanağı Alacak Mac Modelleri

• 2015’in başı ve daha sonrası MacBook Air
  • 2015’in başı ve daha sonrası MacBook Pro
  • 2016’nın başı ve daha sonrası MacBook
  • 2015 sonu ve daha sonrası iMac
  • 2014 sonu ve daha sonrası Mac küçük
  • 2017 ve daha sonrası iMac Pro
  • 2013’ün sonları ve daha sonrası Mac Pro