LG, IBM Quantum Network Üyeliğini Duyurdu

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
LG, kuantum hesaplama alanındaki kendi yetkinliğini geliştirmeye yardımcı olmak ve yeni teknolojilerin kilidi açıldıkça kullanmak için IBM Quantum Network programına katıldığını duyurdu. İştirak yardımıyla LG, IBM’in kuantum bilgisayarlarına, uzmanlığına ve Qiskit isimli açık kaynaklı kuantum bilgi yazılımı geliştirme kitine erişim elde edecek.

İştirak hakkında yorum yapan LG Electronics’in CTO’su ve lider yardımcısı Kim Byoung-hoon, “Açık inovasyon stratejimize dayanarak, kuantum bilişim alanındaki yetkinliğimizi geliştirmek için IBM Quantum’u kullanmayı planlıyoruz. Gelecekteki işletmelerde kuantum bilişim teknolojisinden yararlanarak müşterilere şimdiye kadar deneyimlemedikleri pahası sunmayı amaçlıyoruz.” diyor.

LG, yapay zeka, kontaklı otomobiller, dijital dönüşüm, “Nesnelerin İnterneti” ve robotik uygulamalar üzere hizmetlerin sunulması için büyük ölçüde bilgiyi işlemek üzere yeni değişen teknolojinin nasıl kullanılabileceğini keşfetmek ismine IBM Quantum Network üstündeki yeni pozisyonunu kullanacak. Şirket, kuantum hesaplamanın vaat ettiği iyileştirmeleri sağlamaya yardımcı olabilmeleri için işgücünü de kuantum hesaplama konusunda eğitecek.

Son olarak LG’nin, IBM Quantum takımı ile birlikte finans, güç, kimya, gereç bilimi, optimizasyon ve makine tahsili üzere başka alanlarda kuantum hesaplamanın kullanmasını da araştıracağını belirtelim.