ESET’ten Eğitim ve Araştırma Kesimine Takviye

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
ESET, global tehditlere karşı eğitim ve araştırma dalına daha güzel güvenlik sunmak emeliyle bir ortaya gelen bağımsız güvenlik uzmanlarından oluşan yeni kuruluş Security Assistance For Education & Research (Eğitim ve Araştırma için Güvenlik Desteği) Güven Grubu’nun kurucu üyesi, Kıdemli Makûs Emelli Yazılım Araştırmacısı Marc-Étienne Léveillé’i destekliyor. SAFER, dünya genelinde akademik çalışma, eğitim ve araştırma bölümündeki siber tehditlerle gayret etmeye odaklanan yeni bir kuruluş. SAFER, ESET dahil olmak üzere ilgili kuruluşlar tarafınca desteklenen güvenlik uzmanları tarafınca kuruldu. Akına uğrayan eğitim ve araştırma kuruluşlarının gerçek manada global olay karşılık marifetlerini artırmayı hedefliyor.

Üye odaklı bir kuruluş olan SAFER, müracaatları kabul etmek yerine eğitim ve araştırma dalının güvenliğini sağlamak üzere etkin olarak çalışan adayları nazaranvlendiriyor. Tüm üyeler eğitim ve araştırma bölümünün güvenliği için manalı katkılarda bulunduğundan tanınmış ve muteber isimlerden oluşuyor. ESET’in makûs hedefli yazılım araştırma grubunun desteklediği Marc-Étienne Léveillé, Windigo ve Kobalos ile ilgili kapsamlı araştırmasında eğitim ve araştırma dalıyla işbirliği ortasında çalıştı. Kobalos, bilhassa akademik ve bilimsel araştırmalar yürüten kuruluşlardaki harika bilgisayarları amaç alan bir Linux art kapısıydı. ESET’in Kobalos ile ilgili yürüttüğü araştırma, SAFER’ı destekleyen kuruluşlardan biri olan CERN ile işbirliği halinde yapıldı. SAFER kümesinin çalışmalarını destekleyen başka kuruluşlar içinde LBNL, DFN-CERT, ESnet, STFC ve WLCG bulunuyor.

ESET eğitime ve toplumun gelişmenine takviye oluyor

ESET, uzun yıllardır eğitim, akademik çalışma ve araştırma alanlarını destekliyor. Topluma fayda sağlaması emeliyle eğitim, araştırma ve bilimsel gelişmeyi desteklemek üzere kurulan ESET Foundation bunun bir göstergesi pozisyonunda. Öbür aktifliklerin yanı sıra ESET Foundation, her yıl düzenlenen ESET Bilim Mükafatı ile Slovakya’daki bilim insanlarının muvaffakiyetlerini ödüllendiriyor. Çocuklar başta olmak üzere toplumun gelişmenine ve eğitime katkıda bulunmak ESET Foundation’ın temel önceliği içerisinde yer alıyor. ESET’in teknoloji odaklı çalışanlarının akademik alanlarda ders verdiği ve araştırmalar yürüttüğü Bratislava’daki Slovak Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği, ESET’in akademik çalışmalara olan takviyesinin açık bir göstergesi. Ayrıyeten ESET, tehditlerle ilgili farkındalığı arttırmak maksadıyla kendi siber güvenlik araştırmalarını WeLiveSecurity web sitesinde yayınlıyor.