Chia Çiftçiliği, WD ve Seagate’i HDD Üretimini Hızlandırmaya Yönlendiriyor

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Sabit disklere olan talep, Chia Coin çiftçiliği niçiniyle son vakit içinderda fırladı. Bu da HDD stok sorunlarına niye oldu ve perakende fiyatları rekor düzeylere ulaşıyor. Seagate ve Western Digital, sabit disklere olan talebi karşılamak emeliyle, yüksek kapasiteli HDD’lerinin üretimini hızlandırıyor. Bu vakit alan bir müddetç. tıpkı vakitte, hiç bir şirketin yakın vadede üretim kapasitelerini artırmak için acil bir planı yoktu. Yani Chia çılgınlığı devam ederse, depolama ünitesindeki kıtlıklar bir süre daha devam edecek.

Hard disk üreticileri, şoförlerin büyük çoğunluğunu uzun vadeli muahedeler kapsamında büyük müşterilere satıyor. Seagate, HDD üretiminin %30’unu distribütörler ve perakendeciler aracılığıyla satarken, Western Digital ise %40’ını dağıtım kanallarını kullanarak sağlıyor.

Seagate ve Western Digital, SSD’lerin tanınan hale gelmesinden daha sonra, son senelerda HDD üretim kapasitesini azaltmıştı. Olağan kurallarda mevcut üretim kapasitesi bile piyasanın istediği talebi karşılamaya yetiyordu. Lakin mevcut sabit disk taleplerini karşılamak için her iki HDD üreticisi de, üretimi artırmayı planlıyor.

Son olarak, her iki şirketin de Chia çiftçiliğinden gelen talebi karşılamak için yeni bir fabrika yahut üretim sınırı inşa etmek üzere bir planı olmadığını belirtelim.