Şimdi geçerli: ilk yardım çantasındaki maske zorunluluğu. Ağız ve burun koruması içermelidir – Corona’nın ötesinde bile. Bunlar kesin kurallardır.
Çoğu sürücü tarafından fark edilmeden geçen yıl arabadaki ilk yardım çantası için yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi: koronadan korunmak için kullanılanlar gibi iki maske içermelidir. Ancak: ADAC’a göre, bu düzenleme yalnızca şu anda yeni alınan kutular için geçerlidir.
İki basit cerrahi maske yeterlidir
Başlangıçta, FFP2 maskelerinin artık ilk yardım çantasına ait olması amaçlanmıştı. Ancak basit cerrahi maskeler yeterlidir. Cömert bir geçiş dönemi 1 Şubat 2023’te sona erdi. O zamana kadar önceden izin verilen ilk yardım çantaları satılmaya ve kullanılmaya devam edebildi. Ancak şimdi, yeni ilk yardım çantalarında iki maske bulunmalıdır. Daha önce tarif edilen iki üçgen şal yerine bunun için bir tanesi yeterlidir. Bandaj bezi (40 x 60 cm) de değiştirilmeden silindi.
Yeni ilk yardım çantası gerekmez
Ancak, kalan içerikler hala tüm gereksinimleri karşıladığı sürece (eksiksiz ve son kullanma tarihi dahil) yeni bir kasa satın almak gerekli değildir. ADAC, “Daha önce geçerli olan DIN 13164 Ocak 1998 ve Ocak 2014 sürümlerine sahip ilk yardım çantaları kullanılmaya devam edebilir” diye açıklıyor. Trafik kulübü, yanlarında maske bulunmasına bile gerek olmadığını söylüyor. O da kesinlikle bir hata değil.
Yeni düzenleme Corona’nın ötesinde geçerlidir. Yani virüsü arkamızda bıraktığımızda, maskeler hala arabada.
Araçta ilk yardım malzemesi eksikse veya son kullanma tarihi geçmişse, kontrol sırasında on avroya kadar uyarı cezası uygulanabilir.