AMD, Gelecekte Samsung 4nm Teknolojisini Kullanabilir

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Geçmişte AMD’nin her vakit TSMC ve GlobalFoundries olmak üzere iki yarı iletken üretim şirketiyle birlikte çalıştığını gördük. JP Morgan’da bir analist olan Gokul Hariharan‘dan gelen son rapora bakılırsa, kırmızılılar yakında şirketin büyüyen işlemci listesi için öteki bir yarı iletken üreticisine başvurabilir: Samsung Foundry.

Raporda açıklandıği üzere, AMD Güney Kore devi Samsung ile çalışmaya başlayabilir ve gelişmiş 4nm üretim teknolojisinin ikinci kuşağını temsil eden 4LPP sürecinin kullanılacağı söyleniyor. Bu özel üretim teknolojisinin düşük kuvvetli dizaynlar gerektiren Google Chromebook stili aygıtlarda kullanılacağı bildirildi. Yani kimi yeni taşınabilir aygıtlarda Samsung 4nm üretimini temel alan AMD Ryzen APU’lar görmemiz beklenen.

Samsung Foundry’nin 4LPP teknolojisi seri üretime geçti ve AMD’nin bu hamleyi 2022 yılının sonlarında gerçekleştirme ihtimali var. Bu da 2022’nin sonlarında yahut 2023’ün başında birinci Samsung üretimi AMD APU’larını bakılırsabileceğimiz manasına geliyor. Görünüşe göre AMD, 2023’te daha fazla segmenti kapsayan öteki eserler için Samsung’un 3nm tahlillerini kıymetlendirecek ve iki şirketin işbirliği fazlaca daha değerli boyutlara taşınacak.

İki değerli şirket içinde işbirliği ve kesin bir muahede çabucak hemen yok. Bu niçinle söylentilere dikkatli yaklaşmakta yarar var ve resmi bir açıklama bekliyoruz. AMD olur da üretiminin bir kısmını Samsung’a kaydırırsa, TSMC’nin üretim kapasitesi her halükarda boşa çıkacak ve öbür markalar için daha fazla çip üretimi yapılabilecek.