“2022 yılı otomotiv bölümü için geleceğe yatırım yılı olacak”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
“2022 yılı otomotiv bölümü için geleceğe yatırım yılı olacak”
Geçen yılı pahalandıran ve bu yıl için öngörülerini açıklayan PETRONAS Memleketler arası Madeni Yağlar Türkiye Genel Müdürü Burak Işıldak, “Bu yılın gücün bir damlasını bile israf etmeden elimizdekinin bedelini müdafaaya odaklanacağımız bir yıl olacağını düşünüyoruz” dedi.

PETRONAS Madeni Yağlar Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Burak Işıldak 2022 yılı gaye ve beklentilerini aktardı ve geçtiğimiz yılı kıymetlendirdi. 2021’de yıl amaçlarını tutturmaktan daha epeyce iş ortaklarını ve onların müşterilerinin bu fazlaca güçlü seneyi en az ziyanla atlatmalarını sağlamak için desteklemeye odaklandıklarını aktaran PETRONAS Madeni Yağlar Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Burak Işıldak şu ayrıntıları verdi: “Tüm iş ortaklarımızla birlikte taşın altına elimizi soktuk, ana firma olarak bizden beklenilen takviyesi mümkün olan en üst düzeyde aktardık. 2021 yılının kar etmekten epey daha fazla oranda geçmiş senelera ilişkin bir vefa ve gelecek senelera ilişkin bir yatırım yılı olarak gördük. Bu açıdan nazaran amaçlarımıza tam manasıyla ulaştık. 2022 ve daha sonrası için de yaklaşımımızın ve yaptıklarımızın hem otomotiv birebir vakitte endüstriyel yağlar segmentlerinde meyvelerini vereceğine inanıyoruz.”

2022 Elimizdeki Pahaları Muhafaza Yılı

2022 birinci çeyreğinin madeni yağ sanayisi açısından genel olarak hammadde, bilhassa de baz yağ tedariğinde süreklilik ve bulunabilirlik sorunlarının önemli derecede hissedildiği bir periyot olduğunu söz eden PETRONAS Milletlerarası Madeni Yağlar Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Burak Işıldak, “2022’nin ana sınırlarıyla, gücün bir damlasını bile israf etmeden elimizdekinin bedelini muhafazaya odaklanacağımız bir yıl olacağını düşünüyoruz.” ayrıntılarını aktardı.

Çağdaş arabaların epeyce daha kompakt, küçültülmüş motorlara sahip olduklarını hatırlatan Genel Müdür Burak Işıldak, “hem de hibrit arabaların süratle yaygınlaşması, turbo şarjlarla donatılmış araçlar ve kentleşmenin hızlanarak devam etmesine bağlı artan dur/kalk ve sıkışık kent içi trafiği motorların epey daha yüksek sıcaklıklara maruz kalmasına niye oluyor. Ve sıcaklık/ısı en büyük düşman. Motordaki yüksek sıcaklığı denetim altında tutabilecek güçte ve niteliklerde yağlara olan muhtaçlık ultra düşük viskoziteli motor yağlarına geçişi zarurî kılıyor.” açıklamasını yaptı.

Syntium hem Etraf Dostu tıpkı vakitte Yakıt İktisadı Uzmanı

Daha “Sürdürülebilir” bir dünya amacı için otomotiv teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak PETRONAS Syntium binek arabalar eser yelpazesinin yenilendiğini söz eden Işıldak, “CoolTech+TM teknolojisine sahip, hayli ince, tam sentetik motor yağı serimizi pazara sunduk. %3’e varan oranda yakıt iktisadı ve daha düşük emisyon sağlama özellikleriyle çağdaş motorların tüm ihtiyaçlarını ve OEM’lerin (Araç Üreticileri) kendi motor dizaynlarının gereksinimlerini karşılama kabiliyetine sahip yeni Syntium eserlerimiz gezegenimizin sürdürülebilirliğine de katkı sağlayacak.” dedi.

Dal Oyuncuları ve Araç Sahipleri İçin Maliyetler Artacak

Güç fiyatlarının dramatik bir biçimde artmaya devam ettiğini vurgulayan Burak Işıldak, “Bu artışın tesirleri gerek üretim gerekse nakliye maliyetlerinin kaçınılmaz bir şeklide yükselmesiyle sonuçlanacak. Madeni yağ kesimi özelinde, üretim maliyetlerin artmasının yanı sıra artan yakıt meblağlarının tüketicilerin araç kullanımlarını azaltmaları kararınu doğuracağını öngörmekteyiz. Daha düşük kilometre yapan araçların bakım ihtiyaçlarının de azalacağı, bakım taleplerinin erteleneceğini, tüm bunlara bağlı olarak madeni yağ pazarının da olumsuz etkileneceğini düşünüyoruz.” bilgisini verdi.

Madeni yağ dalının temel olarak iki ana hammadde girdisi olduğunu aktaran Burak Işıldak: “Bunlar baz yağlar ve katıklar. Ülkemizde baz yağ üretimi yapan yalnız bir adet petrol rafinerisi mevcut. O da yalnızca Küme I sınıfı baz yağlar üretiyor. Kaldı ki bu rafinerinin de ana girdisi olan ham petrol memleketler arası piyasada fiyatı döviz cinsinden belirlenen bir ticari eser. Öbür baz yağlara dönük gereksinim ise büsbütün ithalat tekniğiyle karşılanmakta. Buna ek olarak ülkemizde bir katık üreticisi olmadığı için madeni yağın bir öteki ana girdisi olan katıklar da büsbütün ithalat yoluyla karşılanmakta. Bu bağlamda, kurlardaki artış bizim bölümümüz için direkt maliyetlere tesir eden bir öge.” tabirlerini kullandı.



Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır