2021 Model MacBook Pro Kullanıcıları SD Kart Sorunu Yaşıyor

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
2021 model MacBook Pro ile sunulan en kıymetli özelliklerinden biri, SD kart yuvasının geri dönüşü oldu. Öte yandan, kimi kullanıcılar 2021 MacBook Pro modelinde bir SD kart kullanmaya çalışırken yavaş transfer suratları ve hatta erişilemeyen evraklar bildirdikleri için bu yeni makinelerde SD kart okuyucu ile ilgili problemler yaşıyor üzere görünüyor.

MacRumors’un haberine nazaran, internette paylaşılan epeyce sayıda rapor bu yıl tanıtılan 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinde SD kart okuyucuyla ilgili yaygın bir sorun olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar, farklı SD kartlarla farklı sıkıntılar yaşadıklarını söylemiş olduği için raporlar içinde bir tutarlılık da bulunmuyor.

M1 Pro işlemcili 14 inç MacBook Pro’nun bir kullanıcısı, makinenin bir SD kartı tanımasının 1 dakika kadar sürdüğü ve kimi vakit bir yanılgı gösterdiğini belirtiyor. Öbür bir kullanıcı ise Mac bir SD kartı okumaya çalışırken Finder’ın çöktüğünü söylüyor. Başka kullanıcılar SD kartı biçimlendirmenin de birçok durumda sorunu çözmediğini, hatta kimileri birebir SD kartın bir USB-C adaptörü kullanarak çalıştığını onaylıyor.

Apple sorunu çabucak hemen resmi olarak kabul etmiş değil. Bunun bir yazılım mı yoksa donanım sorunu mu olduğu da meçhul. Öbür taraftan, şirketin argümana nazaran birtakım müşterilere “sorunun farkında olduğunu” söylemiş olduği ve düzeltme içeren bir yazılım güncellemesinin yakında kullanıma sunulacağına yemin ettiği argüman ediliyor.

Bu ortada 16 inç MacBook Pro’nun da MagSafe 3 şarj sorunu ile gündemde olduğunu hatırlatalım.